Винні собаки – вони п'ють та сідають за кермо. А на лаві підсудних натомість опиняються тверезі чиновники

Четвер, 31 січня 2013, 15:40
В Індустріальному райсуді Дніпропетровська триває розгляд справи про дорожньо-транспортну пригоду (ДТП) зі смертельними наслідками, яка трапилась 30 листопада 2012 року на території Дніпропетровщини. Тодішній голова Зачепилівської районної ради Харківської області Олег Токар на автомобілі «Mitsubishi» виїхав на зустрічну смугу і врізався у два автомобілі. Один з водіїв – військовослужбовець віком 51 рік загинув на місці.
Винні собаки –  вони п'ють та сідають за кермо. А на лаві підсудних натомість опиняються тверезі чиновники

Свідки та правоохоронці відразу після аварії заявили: посадовець був п'яним. У ніч після аварії до палати районного посадовця слідчі пробивалися з боєм. Довелося викликати "Беркут", щоб вгамувати групу підтримки водія. Аж раптом лікарня видала довідку, що голова Зачепилівської райради був тверезим.

Зараз обвинувачений О.Токар стверджує: причиною ДТП був собака, що перебігав дорогу.

"В матеріалах справи зазначено, що вибігла собака, і щоб не збити собаку, він прийняв вліво, після чого сталося зіткнення з автомобілем "Geely", він зупинився, і в нього вже врізався мій батько. Це його пояснення", - повідомив син загиблого у ДТП Дмитро Плаксийов. Потерпілий розповів, що посадовець на судовому засіданні вперше попросив вибачення.

В Індустріальному суді, що почав розглядати цю справу, журналістам не раді. Клопотання про відеозйомку відмовилися прийняти ні факсом, ні електронною поштою, ані особисто в руки. Суддя відштовхує знімальну групу та зачиняється в себе в кабінеті.

Суддя забарикадувалась у кабінеті більше ніж на годину. Весь цей час мало тривати судове засідання. Втім, ні адвокату підсудного, ані потерпілому не було надано жодного пояснення, навіть крізь двері.

Врешті, за викликом судді приїхав "Грифон", щоб вивести журналістів із приміщення суду. І лише після цього підсудного завели до зали засідань.

За скоєння ДТП, що призвела до смерті людини, посадовцю може загрожувати до 8-ми років позбавлення волі. Син загиблого чоловіка зізнається: майже втратив надію, що винуватця ДТП покарають.

Однопартійці Олега Токаря з Партії регіонів після події оперативно позбавили його високої посади голови Зачепілівської райради.

comments powered by HyperComments