Київські сервери «Вконтакте» вилучила міліція

Четвер, 27 червня 2013, 15:19
Технічний директор соціальної мережі «Вконтакте» Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи у Києві вилучили сервери компанії.
Київські сервери «Вконтакте» вилучила міліція

«Сервери в Києві в даний час недоступні, бо їх вилучила українська поліція для слідчих дій», – написав він на своїй сторінці ввечері у середу.

М.Дуров пояснив, що розслідується справа про ухилення від сплати податків місцевої української компанії, яка до «нас ніякого відношення не має».

«Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки», – зазначив він.

За його словами, українські правоохоронні органи вилучили сервери «Вконтакте» без будь-яких законних підстав.

У свою чергу засновник «Вконтакте» Павло Дуров написав у себе на сторінці у соцмережі, що вартість вилученого обладнання складає півмільйона доларів.

За його словами, на вилучених серверах зберігалися «лише копії відео-та аудіоматеріалів, документів там не може бути суто теоретично».

«В результаті відео- та аудіоконтент в українських користувачів вантажиться повільніше, бо всі дані доставляються безпосередньо з Петербурга», – зазначив П.Дуров.

Він додав: «Сподіваюся, що наглядові органи України оперативно вирішать питання, пов'язане з цим зловживанням: страждають мільйони українських користувачів. Зі свого боку ми приступаємо до розширення нашого франкфуртського вузла».
 

comments powered by HyperComments