Даішники побили та пограбували журналіста ТВі

Понеділок, 2 вересня 2013, 11:11
31 серпня 2013 року до МВС звернувся журналіст телеканалу ТВі Віктор Міняйло з заявою про те, що працівники ДАІ у Києво-Святошинському районі завдали йому тілесних ушкоджень та заволоділи його грошима.
міняйло

Як написав на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної медіа-профспілки України  (НМПУ) Юрій Луканов, інцидент трапився у суботу о 8-й ранку в селі Круглик Києво-Святошинського району.

«Як нам повідомив колега, він їхав забирати собаку після складної операції. На світлофорі його зупинили співробітники ДАІ, перевірили документи, а коли довідалися, що він везе гроші на дорогу операцію, відмовившись представитися, запропонували пройти в їхню машину номер 0287», – написав Луканов.

«Коли Міняйло вийшов і почав знімати їх на мобільний телефон, один спецназівець схопив ззаду за руки, а інший зі словами «сраний пісака начитався інтернету» почав бити кулаками по голові, в груди і живіт. Вони затягли його до машини, відмовилися надати телефон, щоб подзвонити дружині і колегам, і погрожували фізичною розправою. Коли Міняйло віддав їм 2 тисячі гривень, які віз, щоб оплатити операцію, вони його відпустили», – повідомив глава НМПУ.

За його інформацією, Міняйло вже написав заяву до міліції. Журналіст також повідомив, що співробітники «Кобри» вже зверталися до нього, щоб владнати ситуацію.

МВС зацікавлене в повному та об'єктивному розслідуванні інциденту з побиттям журналіста, повідомляє прес-служба МВС.

Невідкладно у той же день, 31 серпня, Печерським райуправлінням міліції м. Києва відомості про даний інцидент було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України та розпочато кримінальне провадження.

Досудовим розслідуванням, хід якого контролюється прокуратурою Київської області, будуть з'ясовані всі обставини справи та надана правова оцінка діям працівників міліції.


 

comments powered by HyperComments