У Харкові затримали чорних ріелторів

П'ятниця, 28 листопада 2014, 13:42
У Харкові затримані двох подільників, так званих "чорних ріелторів", які підробляючи документи, продавали громадянам неприватизовані квартири. Повідомляють «Новости Харькова».
У Харкові затримали чорних ріелторів

У кінці літа в Орджонікідзевський районний відділ міліції звернулася місцева мешканка, яка повідомила, що стала жертвою шахраїв. У бесіді з правоохоронцями постраждала розповіла, що вони з дочкою придбали у чоловіка квартиру. Ціна за житло площу була невисокою,тому мати і дочка були щасливі від вдалої угоди. Проте, коли жінка звернулася в "Жилкомсервіс", щоб відкрити особовий рахунок, з'ясувалося, що ця житлова площа не приватизована, є власністю міськогожитлового фонду і до того ж там прописані інші люди.

Зареєструвавши заяву потерпілої, правоохоронці приступили до розслідування злочину. В результаті ретельної і копіткої роботи, співробітниками слідчої групи були встановлені особи шахраїв. Ними виявилися двоє харків'ян - 40-річний чоловік, який має судимість, і його 36-річний подільник. Вони є жителями Орджонікідзевського району.

Як розповіла Олена Альохіна, підполковник міліції, начальник слідчого відділу, кримінальна пара працювала за відпрацьованою схемою. Заздалегідь вони знаходили не приватизоване житло, в якому прописані громадяни з яких-небудь причин не мешкали. Потім уміло підробляли документи на цю квартиру і приступали до пошуку жертви, яку шукали в газетних оголошеннях про купівлю-продаж. Відсутність посередників і низька ціна завжди спрацьовували на користь шахраїв. В ході слідства було встановлено, що на рахунку кримінальних подільників сім вправно обдурених покупців житла.

Правоохоронцями району відкрито кримінальне провадження за статтями - шахрайство і підробка документів. Максимальне покарання за цими статями відповідає восьми рокам позбавлення волі.

comments powered by HyperComments