На Харківщині затримали на «гарячому» прокурорів-хабарників

Понеділок, 28 вересня 2015, 11:22
Під час отримання хабара у розмірі 5 тисяч доларів Генеральна інспекція разом з представниками СБУ зловила на «гарячому» двох служителів феміди: прокурора відділу Харківської обласної прокуратури та заступника прокурора Вовчанського району Харківщини.
На Харківщині затримали на «гарячому» прокурорів-хабарників

Про це розповів у Фейсбуці Давид Сакварелідзе, прокурор Одещини, заступник генпрокурора України.

Прокурори тривалий час працювали за певною схемою. Вони штучно створювали перепони для ведення бізнесу одного з підприємств Харківщини, пропонуючи «свою платну допомогу» з їх усунення, - повідомив Сакварелідзе.

За словами генпрокурора, підприємство періодично стикалося з величезними затримками під час розмитнення товарів, які імпортуються. Коли ж вони задавали питання про причини затримки – одержували відповідь, що є відповідні документи від прокурорів з вимогою додатково перевірити контейнери з продукцією, що ввозиться. Під час звернення до прокуратури, пропонували вирішити це питання за допомогою грошей, 5000$ за кожен контейнер.

При цьому треба відзначити, що компанія ввозила близько 7 контейнерів на місяць, тож «додатково» горе-прокурори заробляли не мало.

Допомогти зупинити свавілля служителів феміди представник підприємства звернувся місяць тому. Після генеральна інспекція та СБУ почали спільно вирішувати це питання. За словами Сакварелідзе, зараз триває досудове розслідування справи.

comments powered by HyperComments