У Харкові злетіло у повітря авто захисника "Топаза" і "Терези" Шадріна

Вівторок, 26 січня 2016, 11:01
Автомобіль «Мазда» харківського адвоката Олександра Шадріна вибухнув і згорів у ніч на 26 січня. Правозахисник упевнений, що вибух став наслідком умисного підривання, а не технічної несправності. Про подію повідомив сам Шадрін на своїй сторінці у Фейсбуці.
У Харкові злетіло у повітря авто захисника "Топаза" і "Терези" Шадріна

- Підірвано автомобіль адвоката Шадріна Олександра Сергійовича. Сподіваюся подію внесуть до ЄРДР , - написав адвокат. До свого поста він додав відео залишків його авто.

У харківському Комітеті Захисту прав і гарантій адвокатської діяльності також відреагували на інцидент. Прес-служба комітету розмістила пост у Фейсбуці, в якому говорилося про неприпустимість подібних речей.

 

 

Взорван автомобиль адвоката Шадрина Александра Сергеевича. Надеюсь происшествие внесут в ЕРДР(

Опубліковано Oleksandr Shadrin 25 січня 2016 р.

Частина 2 статті 5 ЗУ «Про адвокатуру і адвокатську діяльність»: держава створює належні умови для діяльності адвокатури і забезпечує дотримання гарантій адвокатської діяльності. Частина 6 статей 23 ці ж Закони: життя, здоров'я, честь і гідність адвоката і членів його сім'ї, їх майно знаходиться під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність, передбачену законом. Про гарантії адвокатської діяльності ми можемо говорити, якщо таке відбувається в країні?! Це неприпустимо!, - сказано в повідомленні. Комітет також має намір винести інцидент на порядок денний свого засідання.

Олександр Шадрін став відомий після участі в декількох резонансних кримінальних справах за подіями Майдану і конфлікту на Донбасі. Він захищає обвинувачених в масових безладах навесні 2014 року в Києві Гната Кромського, відомого як «Топаз» і Єгора Логвинова. Брав участь в процесі обвинуваченої в підтримці "ДНР" и"ЛНР" Лариси Чубарової з позивним "Тереза", обвинуваченої у справі про вибух у харківському пабі "Стіна" Марини Ковтун, а також обвинувачених в теракті біля харківського Палацу спорту.

 

comments powered by HyperComments