Під Харковом діти нелегально працювали на місцевій птахофабриці

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 8 червня 2016, 16:44
На птахівництві у Нововодолазькому районі працювали діти віком від 10 років,без жодних засобів захисту та офіційних документів.
Під Харковом діти нелегально працювали на місцевій птахофабриці

Про шокуючий випадок експлуатації дитячої праці повідомили журналісти АТН. За іх даними, найчастіше до робіт залучалися підлітки з неблагополучних або багатодітних сімей. Вони переносили курей з цеху в цех. Проблема в тому, що діти працюють в навчальний час, по шість-сім годин, без засобів захисту. Причому нерідко уроки прогулюють і ті, кому щойно виповнилося по десять років. Але виходить, що в школі, якій допомагає керівництво птахофабрики, дивляться на це крізь пальці.

За словами дітлахів, вони  навіть пропускали уроки ,працюючи на фабриці - переносили курей, виконували брудні роботи.

Директор птахофабрики заперечив журналістам  цей факт,та зробив вигляд, що не знає, коли в дітей починаються канікули «Наскільки складно зрозуміти, коли цей навчальний момент, тому що ці опалювальні сезони, з ними у нас канікули постійно переносяться. Раніше вони були з першого по десяте жовтня, а зараз вони, чомусь в середині жовтня, тому важко сказати в навчальний цей час чи ні».

Алеслова дільця не збігаються зі словами школярів та батьків. Ті запевняють, що діти примусово працюють на фабриці з 10 років, без оформлення, і саме в навчальний час. Що суворо заборонено законом, кажуть юристи. Це відбуваєтся через ініціативу шкільного керівництва.

За фактом нелегальної роботи неповнолітніх правоохоронці почали кримінальне провадження за статтею експлуатація дітей, в поліції говорять, що вже зафіксовано 4 випадки експлуатації школярів. Якщо вина горе - директора фабрики буде доведена, то йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

comments powered by HyperComments