Затриманий один з організаторів «схем Курченка» (відео)

Понеділок, 13 червня 2016, 11:29
Генпрокурор звітував про хід розслідування діяльності «злочинної організації президента Януковича, Курченка і Клименка».
Затриманий один з організаторів «схем Курченка» (відео)

Як передає УНІАН, правоохоронці затримали колишнього заступника міністра економіки та екс-голову аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату і скрапленого газу Олександра Сухомлина — одного з організаторів злочинної схеми з розкрадання скрапленого газу, що діяла за часів правління екс-президента Віктора Януковича.

«Було створено нову групу слідчих Генеральної прокуратури на чолі з головним військовим прокурором Матіосом, його заступником Жербицьким для розслідування злочинів, вчинених учасниками злочинної організації президента Януковича, Курченка і Клименка», — розповів під час брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він повідомив: затриманий підозрюється в тому, що, «Перебуваючи в 2010-2014 роках на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим та Курченко, а також, ймовірно, з іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів майном ВАТ «Укргазвидобування» і ВАТ «Укрнафта», більше 50% акцій яких належать державі, а саме — виробленим ними скрапленим газом на суму понад 2 мільярди гривень», — уточнив Луценко.

Сухомлина взято під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн грн.

«Зараз на території чотирьох областей продовжуються обшуки за місцем проживання і попередніх робіт громадянина Сухомлина, його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових та майнових активів для накладення на них арешту», — заявив генпрокурор.

Нагадаємо, харківського бізнесмена Сергія Курченка називають фінансистом «сім'ї» Януковича. Після Революції гідності він залишив територію України. Як і інших учасників «схем Курченка», його розшукують правоохоронці, причому включаючи «Генпрокуратуру ДНР».

comments powered by HyperComments