Обвинуваченого в розтраті депутата міськради посадили під домашній арешт

П'ятниця, 24 червня 2016, 11:06
Червонозаводський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для депутата міськради — директора одного з комунальних підприємств, який підозрюється в розтраті 5 млн. грн.
Обвинуваченого в розтраті депутата міськради посадили під домашній арешт

Підозрюваного зобов’язали знаходитись під домашнім арештом з 21:00 до 7:00. Прес-служба прокуратури повідомляє, що відомство наполягало на утриманні чиновника під вартою, вказуючи на ризики для проведення досудового розслідування, зокрема, можливість впливу підозрюваного на свідків.

Нагадаємо, підозру посадовій особі оголошено за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За попередніми даними слідства, керівник КП нібито закупив спеціалізовані автомобілі на загальну суму понад 5 млн. грн. Договір з приватною фірмою було укладено, бюджетні кошти перераховані, проте транспортні засоби на підприємство так і не надійшли.

Тільки через півроку, після того, як ситуацією на підприємстві зацікавилася прокуратура і почала розслідування, підприємство закупило автомобілі, які вже були у вжитку і не відповідають умовам договору. Поставлені машини виявилися переобладнані та мають великий пробіг.

Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз вирішується питання про оскарження рішення суду.

comments powered by HyperComments