Податківець вигадав злочин заради покращення показників

Середа, 13 липня 2016, 10:03
Майор одного з відділів ГУ ДФС Харківської області навіть знайшов свідків і винного неіснуючого злочину.
Податківець вигадав злочин заради покращення показників

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, 37-річному слідчому оголошено підозру за двома статтями КК України: за фактом складання завідомо неправдивих офіційних документів та закінченого замаху на притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаного зі штучним створенням доказів (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 372 КК України). Максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі.

Слідчі встановили, що у березні поточного року податківець здійснював розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів, зокрема алкогольних напоїв.

«Слідчий умисно склав завідомо неправдиві офіційні документи. Серед яких протокол огляду місця події, протоколи допитів свідків, а також обставини вчинення кримінального правопорушення, ніби встановлені досудовим розслідуванням під час проведення слідчих дій. Всю цю «доказову базу» разом з іншими матеріалами провадження правоохоронець надав на погодження до прокуратури. Навіть привів із собою пенсіонера-жебрака, який «грав» роль обвинувачуваного, придбавши йому у комісійному магазині, відповідний одяг. Однак підозрюваний та доказова база викликали у прокурора великі сумніви», — пояснив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Перепелиця.

comments powered by HyperComments