За напад на інкасаторів затримано співробітника СБУ

Четвер, 28 липня 2016, 09:01
Правоохоронці встановили особу одного з нападників — підполковника Управління СБУ в Харківській області.
За напад на інкасаторів затримано співробітника СБУ

Згідно повідомленню прес-служби відомства, організована група здійснила збройний напад на інкасаторський автомобіль та викрала 4,6 мільйони гривень. Одного з нападників удалося встановити.

«Під час обшуків за місцем тимчасового проживання підполковника правоохоронці вилучили майже п’ятдесят тисяч доларів США, пістолети Макарова та «Вальтер» з бойовими набоями», — йдеться у повідомленні.

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Підполковнику оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«СБУ надасть слідчим поліції повну підтримку в розслідуванні справи. Це затримання є ще одним свідченням того, що СБ України взяла курс на очищення власних лав від злодіїв, які, на жаль, продовжують залишатися серед переважної більшості чесних співробітників. Служба не приховує подібних випадків від громадськості та не звільняє зловмисників «заднім числом», щоб прикрити честь мундира», — зауважують у СБУ.

Нагадаємо, 21 липня в селищі Куп’янск-Вузловий під Харковом стався озброєний напад на інкасаторську машину «ПриватБанку». Кримінальне провадження розпочато за попередньою кваліфікацією за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, вчинений організованою групою) КК України. За попередніми даними, у машині знаходилися касети для заправки банкоматів з 2,4 млн. грн. У банку обіцяють 100 тис. грн за інформацію, яка допоможе затримати нападників. Згідно Єдиного держреєстру судових рішень, у машині знаходилось понад 4 млн. грн.

comments powered by HyperComments