У Харківській області об'явився Чікатіло

Вівторок, 20 вересня 2016, 01:52
У Харківській області активісти «Правого сектору» затримали хабарників-фіскалів. І тут з'явився Чікатіло...
У Харківській області об'явився Чікатіло

Двоє працівників фіскальної служби заходилися влаштовувати перевірки місцевим підприємцям Куп'янська. Знаходили дрібні порушення – і вимагали хабарі.

Зокрема, чергова подія трапилася у селі Петропавлівка Куп`янського району Харківської області. Підприємці, до яких «завітали» інспектори фіскальної служби, просто-напросто покликали на допомогу громадськість. Активістів і, зокрема, куп'янський НВР «Правий Сектор». Ті прибули оперативно якраз в самий розпал п'єси. Заблокувавши автівку знахабнілих хабарників, не дали тим втекти, а заодне, як і належить за законом, викликали правоохоронців. Від зайвого перехвилювання в одного з хабарників з рук випала папка з паперами. Разом з паперами з папки на очах усіх присутніх випала й тека грошей з чималенькою сумою. Гроші тут же вилучили в якості речового доказа. Для обшуку іншого хабарника викликали працівників прокуратури.

І тут раптом на місце події прибув керівник цих двох «діловарів» – такий собі Іван Іванович Чікатіло. Він «замутив відмазку», мовляв, з'явився якраз, аби вилучити посвідчення у цих двох негідників, що плямують честь мундира, і, мовляв, вони вже не працюють у відомстві.

Прибулі на місце подій представники прокуратури та СБУ затримали хабарників-податківців. Свідомі підприємці написали заяви.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, Куп'янський відділ Ізюмської місцевої прокуратури відкрив кримінальне провадження за фактом отримання службовими особами неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб.

Наразі встановлено, що двоє інспекторів податкової інспекції ГУ ДФС Харківської області Вовченко К.С. та Бойко О.Н. під час перевірки в одній з місцевих крамниць вимагали та отримали 5 тисяч гривень. За ці гроші вони пообіцяли зменшити штрафні санкції, не притягувати підприємця до відповідальності та не відображати виявлені порушення в акті перевірки», – розповів керівник Ізюмської місцевої прокуратури Володимир Калюга.

Всього у податківців виявлено та вилучено 27 тисяч гривень.

Як зазначили у прокуратурі, викрити та затримати хабарників допомогли місцеві активісти.

Інспектори затримані у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

Наразі досудове розслідування триває, повідомили у НВР «Правий Сектор – Харківщина».

comments powered by HyperComments