На Харківщині розслідують причини загибелі 9 осіб, які потруїлися алкоголем

П'ятниця, 23 вересня 2016, 12:13
Прокуратура Харківської області контролює досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей (ч. 3 ст. 204 КК України).
На Харківщині розслідують причини загибелі 9 осіб, які потруїлися алкоголем

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Артур Оганнісян, за попередніми даними, внаслідок вживання алкогольних напоїв невідомого походження у Вовчанському районі Харківської області загинуло 7 осіб.

Це жителі сіл Охрімівка та Варварівка (1956-1978 років народження), троє жінок та четверо чоловіків.

На даний час встановлена власниця магазинів у цих населених пунктах. Вона затримана у порядку ст. 208 КПК України. Сьогодні планується оголосити їй підозру за ч. 3 ст. 204 КК України.

Крім того, у магазинах проведено обшуки та вилучено ємності з контрафактним алкоголем. Вилучене разом з залишками алкоголю, знайденого за місцем мешкання потерпілих, направлено на експертизи.

До того ж у селі Іванчуківка Ізюмського району 22 вересня 4 місцевих мешканця звернулися до лікарні з ознаками алкогольного отруєння. Двоє чоловіків (1977 та 1989 років народження) були доправлені до лікарні в м. Харкові. Вночі потерпілі померли. Ще двоє чоловіків (1975 та 1982 років народження) перебувають у лікарні м. Ізюма у стабільно тяжкому стані.

Встановлено господаря магазина у с. Іванчуківка, з’ясовується канал походження сурогатного алкоголю.

Додатково встановлюється кількість потерпілих, що звернулися за медичною допомогою.

Досудове розслідування за вказаними фактами проводитиме слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФСУ в Харківській області.

 

 

comments powered by HyperComments