Харківські копи під час рейду вилучили близько тонни нелегального алкоголю

Четвер, 29 вересня 2016, 16:03
За фактами виявлення безліцензійної торгівлі спиртним, тютюновими виробами та розливної торгівлі складені адміністративні матеріали, які будуть направлені до суду для прийняття відповідного рішення, повідомляє Головне управління Національної поліції в Харківській області.
Харківські копи під час рейду вилучили близько тонни нелегального алкоголю

У зв’язку з численними жертвами в Харкові та області, які померли або постраждали від вживання «паленої» горілки, деякі громадяни занепокоїлись та почали активно повідомляти правоохоронцям про місця, де здійснюється незаконна торгівля спиртними напоями.

Заступник начальника Слобідського відділу поліції Віктор Верьовка розповів, що до Слобідського відділу поліції надійшли звернення від активістів. Громадяни повідомили правоохоронцям адреси, де торгують алкоголем без документів або на розлив, як-то кажуть «з-під поли».

28 вересня за участю патрульної поліції та дільничних Слобідського відділу поліції та Основ'янського відділення проведений профілактичний рейд. Співробітники поліції виявили місця, де зберігається і збувається алкоголь кустарного виробництва, зафіксували факти в установленому законом порядку і направили матеріали до суду для прийняття рішення.

"Під час проведення перевірки в рюмочній, розташованій на вулиці Плеханівській, встановлено, що торгівля алкоголем здійснюється без відповідної ліцензії, - розповів лейтенант поліції Сергій Куцин. - За даним фактом складено адміністративний протокол. Виявлена продукція вилучена та направлена на експертизу".

Віктор Верьовка зазначив, що це вже не перша перевірка за даною адресою. На початку місяця в цій точці продажу вже вилучались спиртні напої. "Ми бачимо, що на вітринах товару стало менше, але товар є, і людина продовжує торгувати. За попередньою перевіркою суд ще не виніс рішення. Для розгляду матеріалів у нього є 2 місяці, аби прийняти рішення щодо штрафу та конфіскації вилученого майна. Поки що результат не значимий, але ми будемо й надалі продовжувати вилучати безліцензійну продукцію, поки власник не зрозуміє, що здійснювати торгівлю без відповідних документів протизаконно", - додав Віктор Верьовка.

В кафе на вулиці Аерофлотській правоохоронці виявили пляшки горілки з пошкодженими акцизними марками та п’ятилітрову тару, в якій, начебто, знаходиться коньяк. В ході проведення перевірки під прилавком поліцейські знайшли порожню ємкість, з якої було розлито спиртне по вже заготовленим пляшкам. Жінка-продавець пояснила правоохоронцям, що дану продукцію їй привозять зі спиртового заводу.

Чимало алкогольних напоїв було вилучено в рюмочній на вулиці Манюшка - п’ятилітрові пляшки, каністри та інші ємкості. За прилавком поліцейські виявили порожні півлітрові пляшки з-під горілки, в які переливали спиртне з великих ємкостей. В деяких пляшках навіть знаходились лійки.

Лише в одному магазині, розташованому на вулиці Основ'янській, продавець надала документи, які дозволяють здійснювати торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, окрім ліцензії на торгівлю в розливному вигляді. До речи, тільки в цьому закладі знаходилась вивіска про заборону продажу спиртного та тютюну неповнолітнім.

За всіма фактами складені адміністративні протоколи за ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як розповів заступник начальника Слобідського відділу поліції Віктор Верьовка, за результатами проведеного рейду виявлено та вилучено близько тонни спиртних напоїв. Серед вилученого є заводська продукція та сурогатний алкоголь. Скоріш за все, постачальники товару одні й ті ж самі, яких ще належить встановити під час розслідування. "Після початку проведення рейду інші точки продажу почали масово зачинятися, - зазначив Віктор Верьовка. - Ми витримаємо паузу та згодом знову здійснимо перевірку даних закладів. За направленням слідчого все вилучене буде направлено на експертизу для встановлення місця виготовлення даної продукції".

Харківська поліція звертається до громадян з проханням повідомляти про будь-які факти торгівлі спиртними напоями або тютюновими виробами без відповідних документів чи торгівлю алкоголем в розливному вигляді до місцевих відділів поліції або за телефоном «102». 

comments powered by HyperComments