Поліція Харкова продовжує виявляти точки продажу безліцензійного алкоголю (ВІДЕО)

П'ятниця, 30 вересня 2016, 16:49
29 вересня працівники Слобідського відділу поліції перевірили ще дві точки продажу алкоголю на території району. За словами харківських правоохоронців, подібні заходи будуть проводитися щотижня.
Поліція Харкова продовжує виявляти точки продажу безліцензійного алкоголю (ВІДЕО)

Як розповів заступник начальника Слобідського відділу поліції Віктор Верьовка, у разі виявлення фактів продажу контрафактного та безліцензійного алкоголю працівниками поліції складаються адміністративні протоколи як у відношенні продавців, так і у відношенні постачальників.

Штрафи для продавців становлять близько 6 тисяч гривень, для постачальників можуть сягати майже 17 тисяч. При цьому власники закладів також несуть збитки, адже вартість вилученої продукції може становити десятки тисяч гривень.

На Жасміновому бульварі у одному з закладів, де продавався на розлив алкоголь, під час рейду працівники поліції виявили пляшки з міцними напоями та порожні і напівпорожні пластикові ємкості. Власниця закладу не надала відповідні документи на продаж алкоголю.

Товар – 35 пляшок та 4 літри сурогатного алкоголю - вилучений, дільничними складений адміністративний протокол згідно ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП.

"Згідно зі статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» торгівля алкогольними напоями може здійснюватися тільки за наявності ліцензії", - розповів інспектор Слобідського відділу поліції Сергій Геращенко.

Під час перевірки кіоску на проспекті Маршала Жукова, в якому здійснювалась торгівля пивом та слабоалкогольними напоями, продавчиня надала дільничним діючу ліценцію на продаж зазначених товарів.

Як зауважив заступник начальника Слобідського відділу поліції Віктор Верьовка, працівники поліції завжди перевіряють інформацію, яка надходить від небайдужих громадян на лінію «102» або безпосередньо до територіального відділу поліції.

 

comments powered by HyperComments