У Харківській області з'явилися нові жертви

Середа, 5 жовтня 2016, 23:53
Кілкість постраждалих від отруєння фальсифікованим алкоголем в Харківській області 5 жовтня збільшилася на 5 осіб, з них померли двоє.
У Харківській області з'явилися нові жертви

Таку невеселу статистику навели в Головному управлінні Держспоживслужби у Харківській області. Кількість випадків отруєння збільшилася в Вовчанському, Харківському та Барвінківському районах. Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю по Харківській області склало 82 людини, з них померло 38 осіб.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держспоживслужби у Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (всього в цих регіонах отруїлися 19 осіб, померло 13).

Нагадаємо, за фактом масового отруєння алкоголем розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Затримано організатора виробництва сурогатного алкоголю, три його пособника і ще три господаря магазинів, які реалізовували цю продукцію.

Метиловий спирт, з якого в Харкові виготовляли алкоголь, організатори незаконного виробництва закупили в Сєверодонецьку Луганської області.

Всього за станом на 5 жовтня в Україні зареєстрований 101 випадок отруєння фальсифікованим алкоголем, з летальним результатом – 51.

 

comments powered by HyperComments