Прокуратура кваліфікувала загибель поліцейських в Княжичах як вбивство

Неділя, 4 грудня 2016, 18:29
Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'яти поліцейських в селі Княжичі.
Прокуратура кваліфікувала загибель  поліцейських в Княжичах як вбивство

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці речник Генерального прокурора України Лариса Сарган, досудове розслідування здійснюється за статтею Кримінального кодексу "вбивство".

"Прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування за фактом загибелі п'яти поліцейських у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 115 (вбивство) КК України", - написала Сарган.

Сарган відзначила, що прокуратура встановила, що 4 грудня 2016 року о 4 годині ранку в с. Княжичі Броварського району Київської області співробітники Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в м. Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. Внаслідок чого загинули п'ятеро співробітників поліції.

Нагадаємо, як повідомила прес-служба відомства, Національна поліція проводить перевірку за фактом загибелі поліцейських під Києвом.

«Трагедія сталася у с. Княжичі під час спецоперації оперативників столичного карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД - із затримання зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. В цей час наряд поліції охорони виїхав у цей самий район на автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між поліцейськими виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ять працівників поліції. Зловмисники, почувши стрілянину, почали втікати і пізніше були затримані в Києві. У них вилучено вогнепальну зброю», - йдеться у повідомленні прес-служби.
comments powered by HyperComments