Ми у Княжичах не бачимо абсолютно ніяких «розбірок» між поліцією - Голови Комітету Верховної Ради

Четвер, 8 грудня 2016, 19:38
Такий висновок зробив голова профільного комітету парламенту Микола Паламарчук за інформацією т.в.о. Голови Національної поліції України Вадима Трояна
Ми у Княжичах не бачимо абсолютно ніяких «розбірок» між поліцією - Голови Комітету Верховної Ради

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Троян заявив, що у вересні цього року у Шевченківському районі Києва було вчинено розбійний напад на чоловіка, який займався обміном валют. Група з чотирьох нападників, переодягнених у формений одяг працівників СБУ і озброєних автоматами Калашникова, заволоділи грошима у сумі 2,4 млн гривень і 20 тис. доларів.

За цим фактом слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження. У його рамках правоохоронці отримали інформацію про планування членами групи розбійного нападу у с. Княжичі. Відтак керівництвом поліції Києва було прийнято рішення про проведення профілактичних заходів для запобігання вчиненню тяжкого злочину.

Працівники поліції також встановили одного з членів злочинної групи, а пізніше – ще сім причетних осіб. Зараз всі восьмеро членів злочинного угруповання затримані, троє – заарештовані на 2 місяці.

Т.в.о. Голови Національної поліції України наголосив, що зараз триває службове розслідування обставин інциденту. Від служби відсторонено 25 поліцейських, які брали участь у спецоперації – 5 керівників і 20 підлеглих.

«Коли закінчиться перевірка, ми подамо її висновки до Генеральної прокуратури, як це передбачено законом, і визначимося з дисциплінарною складовою: хто в чому порушив яку інструкцію і хто чий наказ не виконав», – підкреслив Вадим Троян, додавши, що Генпрокуратура дасть оцінку діям поліцейських під час спецоперації у Княжичах. 

Заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народний депутат Микола Паламарчук зазначив, що в рамках оперативно-розшукової справи були чітко прописані дії усіх учасників спецоперації. Однак відбулася нештатна ситуація, яка змінила все.

За його словами, операція проводилася відповідно до чинного законодавства, хоч у ній є і непрофесійні дії працівників поліції. Водночас керівництво Національної поліції безперешкодно надало народним депутатам усі матеріали та можливість із ними ознайомитися.

«Ми дійсно побачили, що там є усі необхідні дії керівництва для того, щоб знешкодити та затримати ту групу, яка скоїла тяжкий злочин. Ми там не бачимо абсолютно ніяких «розбірок» між поліцією. Усі відповіді ми отримаємо після завершення слідства, але відомчих «розбірок» там не було», – підкреслив Микола Паламарчук.

Нагадаємо, що У Генеральній прокуратурі України провели закриту нараду щодо спецоперації на Київщині, яка закінчилась загибеллю п'ятьох правоохоронців.

comments powered by HyperComments