У Харкові зловили хакерів/ Доповнено

Понеділок, 12 грудня 2016, 12:37
Вони брали по 2 тис. доларів за кожну DDOS-атаку
У Харкові зловили хакерів/ Доповнено
Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, наразі встановлено, що протягом двох останніх років  троє харків'ян створювали та через інтернет збували програмне забезпечення для потужних DDOS-атак на інформаційні ресурси та серверне обладнання.
Крім того хакери проводили несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж. Використовуючи різноманітні програми, кіберзлочинці блокували інформаційні ресурси та дистанційно керували персональними комп'ютерами, маючи над ними повний прихований контроль. За шкідливу програму просили понад 2 тис. доларів США.
 
24-річному підозрюваному інкримінується створення та збут шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 361-1 КК України).
Ще двом кіберзловмисникам (22 та 23 роки), окрім створення та збуту шкідливих програмних засобів (ч. 2 ст. 361-1 КК України), оголошено про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж, що призвели до блокування інформації, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 361 КК України).
 
Під час обшуків у підозрюваних, проведених за санкцією суду, вилучено серверне обладнання. Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.

 
comments powered by HyperComments