Прокуратура має намір засудити екс-керівника міського відділу міліції Краматорська, який співпрацював з терористами

Четвер, 15 грудня 2016, 13:12
Рішенням Червонозаводського районного суду м. Харкова, який не побачив складу злочину у його діях, екс-правоохоронця було виправдано
Прокуратура має намір засудити екс-керівника міського відділу міліції Краматорська, який співпрацював з терористами

Як повідомляє обласна прокуратура, у ході слідства було встановлено, що у квітні 2014 року цей міліціейський керівник допомагав членам терористичної організації т.з."ДНР". Він особисто брав участь у блокуванні просування в місто українських військових, а також допомагав терористам роззброювати українських військових, які увійшли в Краматорськ 16 квітня 2014 року. Вказані злочинні дії призвели до озброєння терористичної організації так званої "ДНР", дестабілізації обстановки, а в подальшому і розпалюванні ворожнечі та ескалації конфлікту у Донецькому регіоні, знищення важливих об'єктів, пошкодження життєзабезпечуючих комунікацій, спричинення тяжких тілесних ушкоджень громадянам, їх загибелі та інше.

Тому ппрокуратура не погодилася з рішенням суду першої інстанції і звернулася в апеляцію, - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що правоохоронець обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики до вчинення таких дій, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків та загибелі людей) та ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Днями Олександр Ковтун, колишній начальник Краматорського міського відділу міліції №1,  був звільнений прямо в залі суду.

Відомо, що сам Ковтун разом з натовпом місцевих жителів і так званим «народним мером Слов'янська» В'ячеславом Пономарьовим брав участь в блокуванні українських військових і допомагав мирним жителям роззброювати бійців ВСУ. Це було 16 квітня 2014-го. У жовтні того ж року в МВС Донецької області заявили, що підполковник «відповість за здачу БТРів ворогові».

 

 

comments powered by HyperComments