Прокуратура зупинила виробництво солодкого фальсифікату

П'ятниця, 23 грудня 2016, 13:37
Правоохоронці "накрили" цех з виготовлення харчової продукції
Прокуратура зупинила виробництво солодкого фальсифікату
У складському приміщенні виробляли сухе молоко, какао-порошок та яєчний порошок. До харчових продуктів на власний розсуд додавали суміші невідомого походження та фасували  їх під власною торговою маркою та від імені низки відомих виробників.
У подальшому розфасований фальсифікат реалізовували підприємствам, що  спеціалізувалися на виготовленні харчової продукції, зокрема кондитерських виробів.
Як розповів  начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, наразі встановлено, що 35-річний киянин на території одного з підприємств Харкова  облаштував цех з виготовлення харчової продукції.
Під час обшуків офісних та складських приміщень виявлено продукції на суму понад 2 млн. грн. Вилучено близько 3 тонн сухого молока, розфасованого під брендом відомих торгових марок, понад 10 тонн сумішей, серед яких - харчові домішки Е-170 та Е-500, пристрій для змішування, обладнання для пакування мішків, наклейки, етикетки, документи та комп'ютерну техніку.
Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).
Наразі досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі.
Раніше у Харкові припинено діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів з використанням обладнання для їх масового виробництва.
comments powered by HyperComments