Суд визнав винною не тільки батька, що вбив півторарічну дівчинку, але й її мати

Четвер, 5 січня 2017, 12:58
Її засуждено до 2,5 років позбавлення волі та позбавлено батьківських прав
Суд визнав винною не тільки батька, що вбив півторарічну дівчинку, але й її мати

Чугуївський міський суд Харківської області задовольнив вимоги прокуратури та визнав винною 29-річну матір за фактом злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

Нагадаємо, що трагедія трапилася у селищі Есхар у багатодітній родині, в якій батьки зловживали алкоголем. Чоловік та дружина  часто сварилися.

Після чергового скандалу жінка пішла з дому, покинувши двох півторарічних доньок-близнят на батька.  Близько тижня мати не поверталася, а батько пиячив. Напившись вчергове, він «заспокоїв» одну із доньок, яка плакала, та ліг спати. Уранці маля не прокинулося. Фельдшер, якого викликали сусіди, констатував смерть дитини.

У 29-річної матері 7 дітей. Троє старших дошкільнят нині живуть у нових родинах, оскількимати позбавлена батьківських прав стосовно них. Четверо молодших – дві пари близнят – спільні з 44-річним чоловіком. Найменші півторамісячні братики на момент трагедії знаходилися у лікарні.

У жовтні Чугуївський міський суд області визнав винним 44-річного батька дітей у вбивстві через необережність та злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ч.1 ст.119 та ст.166 КК України), та призначив покарання  у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Однак прокуратура не погодилася з занадто м'яким вироком та звернулася зі скаргою до апеляційного суду  з вимогою призначити чоловіку більш суворе покарання. Наразі апеляційна скарга знаходиться на розгляді суду.

 

 

comments powered by HyperComments