П'ятниця, 13: дісталось навіть поліцейським

П'ятниця, 13 січня 2017, 22:11
У Харкові чинили опір поліції
П'ятниця, 13: дісталось навіть поліцейським

До Красноградського відділу поліції звернувся місцевий 72-річний мешканець. Дідусь розказав, що поблизу залізничного вокзалу невідомий вдарив його палицею по ногах, став погрожувати ножем і шилом та відібрав телефон.

Працівники поліції по «гарячих слідах» затримали нападника. Ним виявився раніше судимий за крадіжку 28-річний мешканець Сахновщинського району.

Речові докази вилучені. Рецидивіст затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та утримується в ізоляторі тимчасового тримання. Йому вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

І ще один випадок стався також на Харківщині. 63-річний мешканець села Лосівка Вовчанського району звернувся у поліцію із заявою, що у нього вкрали 600 гривень.

Як з'ясувалося в ході слідства, до потерпілого в гості зайшов односелець – безробітний і раніше також неодноразово засуджений за крадіжки 45-річного чолов'яга.

Коли його викрили і затримали, він в зізнався, що вкрав грощі. І встиг витратити їх на випивку і закуску.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно з законом чоловіку загрожує кримінальна відповідальність у вигляді 5 років позбавлення волі.

А у Харкові двоє випивак вчинили опір поліцейським. Діло було так. Під час обходу території обслуговування двоє дільничних офіцерів побачили на вулиці Немишлянській невідомих, які розпивали пляшку горілки. Поліцейські представились, пред’явили службові посвідчення та попросили документи у чоловіків, бо вони порушують адміністративне законодавство. На що нетверезі чоловіки відреагували неадекватно, почали сперечатись та викликали наряд патрульної поліції. Потім схопили одного з поліцейських за зап’ястки та почали погрожувати розправою. Спільними зусиллями дільничні Немишлянського відділу поліції разом з патрульними затримали дебоширів, яких доправили до поліцейського районного відділу.

Після встановлення осіб правопорушників – 35 та 50-річного харків’ян – на них були складені протоколи за ч. 1 ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення. А за фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків відкрите кримінальне провадження. Дії зловмисників попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 2-х років.

Наразі правоохоронці чекають на результати судово-медичної експертизи.

comments powered by HyperComments