Діти у Харкові отруїлися алкоголем

Понеділок, 23 січня 2017, 22:07
За першу декаду новорічного січня до медичних закладів Харкова та області госпіталізовано 16-ро дітей з діагнозом «алкогольне сп’яніння» або «отруєння». Троє дітей – у віці до 14 років.
Діти у Харкові отруїлися алкоголем

Попри це днями в одному із спеціалізованих магазинів з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів на вулиці Пушкінській 15-річному підлітку продали пляшку шампанського. Цей, зокрема, випадок зафіксований під час проведення чергового профілактичного рейду працівниками ювенальної первенції.

Між тим, як відомо, продавати алкоголь особам молодше 18 років заборонено. Продавець алкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, якщо у продавця виникли сумніви з приводу досягнення покупцем 18-річного віку. Якщо документів немає – продавати алкоголь забороняється, нагадали у Головному управлінні Національної поліції в Харківській області.

За продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну торгове підприємство штрафують на 6800 грн. Працівник, який продав заборонений товар підлітку, притягається до адміністративної відповідальності і також платить штраф у розмірі від 510 до 1700 грн. Підприємця позбавляють ліцензії на продаж алкогольних і тютюнових виробів.

comments powered by HyperComments