На пунктах прийому металобрухту реалізовували сурогатний алкоголь

Вівторок, 24 січня 2017, 17:07
Проводяться обшуки
На пунктах прийому металобрухту реалізовували сурогатний алкоголь

Харківська місцева прокуратура №5 спільно із працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки НП України викрили цех з виготовлення та мережу збуту сурогатного алкоголю у місті Харкові.

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, підпільний цех розмістили в одному з домоволодінь  та гаражах одного з харків'ян. За попередніми даними, зловмисник також мав мережу пунктів прийому металобрухту. Саме там він реалізовував сурогат та обмінював алкоголь на метал. Крім того, пересилав продукцію поштою.

Наразі проводяться санкціоновані судом обшуки приміщень цеху, складських та точок збуту сурогатного алкоголю.

На території підпільного виробництва виявлено близько 9 тонн рідини, схожої на спирт та понад 200 літрів готової продукції. Крім того, проводяться одночасні огляди 10 пунктів прийому металобрухту, де реалізовували спиртне.

За попередніми підрахунками, зловмисники щомісяця реалізовували  близько 40 тонн сурогату.

Вирішується питання щодо внесення до ЄРДР додаткових даних за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту підакцизних товарів (ст. 204 КК України).

Нагадаємо, що за першу декаду новорічного січня до медичних закладів Харкова та області госпіталізовано 16-ро дітей з діагнозом «алкогольне сп’яніння» або «отруєння». Троє дітей – у віці до 14 років.

comments powered by HyperComments