У Харкові судитимуть фальшиву «переселенку»

Понеділок, 6 лютого 2017, 18:02
Родом з м. Краматорська Донецької області, ще у 2010 році переїхала до Харкова. Проте місце реєстрації не змінила
У Харкові судитимуть фальшиву «переселенку»

 Харківська місцева прокуратура №3 направила до суду обвинувальний акт відносно 38-річної жінки, що видала себе за біженку з Донбаса, за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович,  жінка, родом з м. Краматорська Донецької області, ще у 2010 році переїхала до Харкова. Проте місце реєстрації не змінила.

Після початку антитерористичної операції на сході України вона вирішила скористатися цим реєстраційним штампом у паспорті.

Наприкінці 2014 року «переселенка»  звернулася до Управління праці та соціального захисту одного з районів Харкова з проханням поставити її на облік осіб, переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

«Вона заявила, що улітку 2014 року через збройний конфлікт на Донеччині  змушена була переїхати з Краматорська до Харкова, приховавши  що вже чотири роки живе в Харкові. Згодом жінка оформила щомісячну адресну допомогу. Протягом більш як півтори роки вона незаконно отримала з бюджету понад 23 тис. грн.» - розповів. Р. Скуратович.

Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі. Також у рамках цього кримінального провадження прокуратура контролює відшкодування державі завданих збитків.   

Раніше псевдоправоохоронець відбирав у дітей гаджети. Він підходив до неповнолітніх дітей та, представляючись правоохоронцем, просив у них дозволу подивитись телефон. Своє прохання чоловік пояснював тим, що перевіряє, чи не знаходиться в розшуку даний гаджет. При цьому, дешеві кнопкові телефони псевдоправоохоронця не цікавили. Їх він одразу повертав. Забирав лише ті, які могли, на його думку, користуватись попитом.

 

comments powered by HyperComments