Водій-наркоман, водій-лісолюб, пожежа у Веселому і бійка у Глибокому: кримінальні новини Харківщини

Четвер, 9 лютого 2017, 05:07
Київський районний суд Харкова підтримав позицію прокуратури області та визнав винним 27-річного водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть.
Водій-наркоман, водій-лісолюб, пожежа у Веселому і бійка у Глибокому: кримінальні новини Харківщини

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з забороною керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
Дорожньо-транспортна пригода трапилася наприкінці липня 2016 року на нерегульованому пішохідному переході по вул. Гвардійців Широнінців. У суді доведено, що автомобіль BMW-520 під керуванням водія, який перебував під впливом наркотичних речовин, порушив правила дорожнього руху. Зі швидкістю понад 100 км/год він наїхав на чоловіка, який переходив дорогу. Після зіткнення водій ще кілька метрів провіз тіло пішохода на капоті. Зупинився тільки після зіткнення з огорожею. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 52-річний чоловік загинув на місці. Медики констатували у потерпілого чисельні переломи кінцівок та хребта, забито-рвані рани голови і тіла, розриви внутрішніх органів.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження, поінформувала прес-служба прокуратури Харківської області.

Правоохоронці Липецького відділу поліції затримали 38-річного мешканця селища Глибоке, який наніс тілесні ушкодження своїй співмешканці та намагався вбити її брата.

Ддо обласної клінічної лікарні міста Харкова доставлено 49-річного мешканця села Борщова з проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини та грудної клітини і 41-річну мешканку села Глибоке з закритою черепно-мозковою травмою та численними забиттями і переломами. Медики одразу ж повідомили поліцію.

У скоєнні злочинів було викрито 38-річного місцевого мешканця. Слідством встановлено, що того дня родичі розпивали спиртні напої. Коли застілля було в самому розпалі, між чоловіками виникла сварка, і тоді підозрюваний схопив зі столу кухонний ніж та наніс поранення. Після чого відлупцював кулаками та дерев’яною палицею свою співмешканку. Працівники поліції вилучили речові докази.

Наразі постраждалий прооперований, стан його здоров’я лікарі оцінюють як середньої тяжкості, у жінки стан здоров’я стабільний.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Громадянину вже вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні злочинів. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

Звідти ж надійшло ще й таке повідомлення. На автодорозі Нова Водолага—Валки під час несення служби співробітниками взводу супроводження ГУНП в Харківській області було зупинено автомобіль «Джилі» з причепом, завантаженим деревиною. 33-річний водій не зміг показати дозвільних документів на вантаж. Бо їх не було Для перевірки законності транспортування деревини на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Водія та транспортний засіб доправлено ставлено до відділення поліції.

8 лютого о 6:41 до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у одноповерховій будівлі клубу села Веселе у Лозівському районі Харківщини. На місце пожежі виїхало відділення пожежно-рятувальної служби з Лозової на автоцистерні. На місці було встановлено, що з-під даху сільського клубу виходить густий дим. Під час проведення розвідки рятувальники виявили осередок пожежі - горіли дерев’яні конструкції перекриття в підсобному приміщенні. Додатково для підвозу води було викликано місцеву пожежну команду з автоцистерною. Спільними зусиллями о 9:12 пожежа була локалізована, а о 10:30 повністю ліквідована.

Приблизна площа пожежі склала 25 кв.м. Вогнем було знищено частина шиферного покриття та дерев’яні конструкції перекриття будівлі сільського клубу. Ймовірна причина пожежі – коротке замкнення електромережі. Збитки наразі встановлюються. Загиблих та постраждалих внаслідок пожежі немає.

 

comments powered by HyperComments