Справа Насірова: судове засідання не припиняється навіть на ніч

Вівторок, 7 березня 2017, 02:12
Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відкласти судове засідання із обрання запобіжного заходу до ранку вівторка.
Справа Насірова: судове засідання не припиняється навіть на ніч

Адвокати просили перенести засідання на ранок, посилаючись, зокрема, на втому. Представники держобвинувачення відповіли, що також втомилися, але хотіли, щоб засідання тривало. О 23:57 засідання продовжилося.

Перед тим держобвинувачення озвучувало прохання призначити Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млрд. грн. Прокурори мотивували свою позицію тим, що Насіров має громадянство Великобританії, протягом останніх двох років 60 разів бував за кордоном та має дві квартири у Лондоні.

Водночас сам підозрюваний заявив, що у більшості випадків за кордоном був у відрядженнях. Він також наголосив, що має громадянство лише України.

Виїзди з будівлі Солом'янського райсуду Києва досі заблоковані активістами. Зокрема, головні ворота суду заблоковані трьома автомобілями та кількома десятками людей з атрибутикою Автомайдану. Так само автомобілями заблокований бічний виїзд із суду з боку Смирнова-Ласточкіна, ближче до ДФС. Крім того, на території суду перебувають юнаки – прихильники Національного корпусу. Водночас, жодних мітингів наразі під судом не відбувається.

У понеділок Солом'янський районний суд Києва двічі відмовив захисту Насірова у проведенні судово-медичної експертизи з визначення стану здоров'я. За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр»".

comments powered by HyperComments