Ще одного суддю-колядника намагаються впихнути в Україну

Середа, 22 березня 2017, 04:36
Молдова почала процедуру екстрадиції судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса в Україні.
Ще одного суддю-колядника намагаються впихнути в Україну

«Процедура екстрадиції розпочата», – повідомив глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь. Скільки часу вона триватиме, не уточнив.

Морарь також розповів, що Чаус продовжує перебувати в слідчому ізоляторі і відмовляється давати свідчення. Прокурор уточнив, що якщо закінчиться термін арешту Чауса або його, не продовжать, суддю можуть затримати і заарештувати за запитом України як підозрюваного у хабарництві.

Раніше суд в Молдові подовжив арешт Чауса до 25 березня.

Нагадаємо, що втік суддю Чауса 28 лютого затримали в Молдові за запитом Генпрокуратури України. Його підозрюють в отриманні в серпні 2016 року $150 тис хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув в скляні банки, одну з яких встиг закопати.

Чаус не був затриманий з урахуванням його суддівського імунітету, і встиг втекти в Крим, окупований Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.

У січні Солом'янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса і встановив заставу в розмірі 3,7 млн ​​гривень.

comments powered by HyperComments