Чиновник вкрав у людей 770 тис. грн.

Понеділок, 27 березня 2017, 18:26
Він підробив документи на п'ять будинків, у яких тимчасово ніхто не проживав
Чиновник вкрав у людей 770 тис. грн.

Як секретар постійно діючої комісії  з обліку та використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини виконкому місбкради області, він переписував на себе покинуті будинки.

Ї навіть присвоїв собі будинок, власниця якого була жива, але  перебувала в геріатричному пансіонаті.

Далі будинки перепродавалися.

«Фактично законні власники осель були позбавлені права користуватися своїм житлом. Зараз вони через суд повертають своє майно, оскаржуючи рішення міськвиконкому. По двом будинкам уже скасовані незаконні дозволи»,- заявив керівник місцевої прокуратури № 6 Андрій Яковлев.

Чиновнику інкримінується зловживання службовим становищем та службове підроблення, що призвели до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

Раніше "Cправжня Варта" писала, що двоє поліцейських, які у 2016 році обікрали померлого, досі не відсторонені від посад. Старший сержант та старший лейтенант поліції одного з райвідділів витягли з карману померлого чоловіка ключі від квартири та обікрали помешкання. Вони вкрали телевізор, 800 грн. та ключі від автомобіля Рено.Трохи згодом, старший сержант викрав і автівку разом із документами.

Також поліція не може запобігти телефонному шахрайству. Останній випадок стався у Слобідському районі.

Схема, за якою невідомий  спритний шахрай ошукав 80-річну жінку, та ж сама - "ваш син знаходиться в поліції". І нібито за його звільнення старенька перерахувала 48 тис.грн. з банківської карти невідомо кому. Банківський переказ, можливо, і є единою "новацією" у цій схемі".

Все інше за шахрайською схему у Харкові відбувається з десяток років. І затримання когось з шахраїв ситуації в цілому не змінює.

comments powered by HyperComments