Керівництво ГУ Держпраці в Харківській області області розробило злочинну схему - прокуратура

Четвер, 30 березня 2017, 19:28
Начальник одного із відділів ГУ Держпраці спільно зі своїм керівником вимагали та отримали через посередника 100 тис. грн. хабара
Керівництво ГУ Держпраці в Харківській області області розробило злочинну схему - прокуратура

Як повідомили у  прокуратурі, саме в таку суму чиновники оцінили скасування постанови про накладення фінансових санкцій за порушення товариством трудового законодавства України на суму 385 тис. грн.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Проводяться санкціоновані судом обшуки за місцем роботи та мешкання фігурантів справи.

Досудове розслідування розпочато за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо затримання викритих посадовців та посередника відповідно до ст. 208 КПК України.

Як раніше писала «Справжня Варта», українське законодавство після недавнього оновлення передбачає штраф у 96-320 тис. грн для тих підприємців, які порушують трудове законодавство і, зокрема, платять зарплати "у конвертах". Їх виписують державні інспектори.

Однак останнім часом люди з бізнесу жаліються на те, що на темі величезних штрафів паразитують шахраї. Вони приходять до підприємців під виглядом держінспекторів з метою нібито перевірити укладені трудові договори й оплату праці найманих працівників.

Як повідомляє Державна служба України з питань праці, псевдоінспектори, які погрожують великими штрафами і вимагають у підприємців гроші, зафіксовані як мінімум у Київській, Дніпропетровській, Львівській та Полтавській областях. Ось-ось зловмисники почнуть "розводити" підприємців Харківщини.

"Справжня Варта" звернулась до голови Громадської ради при ГУ ДФС у Харківській області, президента Асоціації приватних роботодавців Олександра Чумака. І попросила його дати підприємцям кілька порад, як не втрапити у халепу з несправжніми держінспекторами.

comments powered by HyperComments