Митнику не дали поживитися на підприємцях

Понеділок, 3 квітня 2017, 13:03
Інспектор одного з митних постів Харківської митниці ДФСУ вимагав і отримав від керівників двох підприємств майже 290 тис. грн.
Митнику не дали поживитися на підприємцях

Подія сталася у вересні 2016 року. І зараз справу митника-хабарника спрямовано до Ленінського районного суду м. Харкова.

За хабар інспектор обіцяв проводити додатковий контроль транспорту, що перетинав кордон України з Російською Федерацією, та притягувати до адміністративної відповідальності за нібито виявлені порушення митних правил.

Гроші митник вимагав від фізичних осіб та митних брокерів за експорт різноманітних товарів на територію України, зокрема текстилю. Данину брав за оформлення і посилок, і великих вантажів, що перевозилися автотранспортом. Сума залежала від кількості товару та його вартості.

У ході досудового розслідування встановлено кілька епізодів отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 300 тис. грн., - повідомили у прокуратурі.

Як раніше писала «Справжня Варта», засуджено майора-податківця.

У березні 2016 року податківець здійснював розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів, зокрема алкогольних напоїв. Однак, як з'ясувалося, правопорушення було вигаданим, а обвинувачуваний виконував свою роль за гонорар. Податківець таким чином "підвищував показники".

Нагдаємо, що по Харкову прокотилася хвиля затримань хабарників. На хабарі затримано директора автошколи. За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, чоловік вимагав від слухачів автокурсів 7,5 тис. грн. за вирішення питання щодо отримання водійських прав.

comments powered by HyperComments