Вбивцю міліціонера остаточно засуджено на довічне ув'язнення

Понеділок, 3 квітня 2017, 16:28
Дериглазов влітку 2010 року розстріляв із автомата міліціонера та поранив ще двох правоохоронців
Вбивцю міліціонера остаточно засуджено на довічне ув'язнення

У червні 2015 року Червонозаводський районний суд м. Харкова оголосив вирок, пом'якшивши покарання до 15-ти років ув'язнення. Проте прокуратура наполягала у суді на довічному позбавленні волі, тому звернулася в апеляційну інстанцію з вимогою більш суворого покарання для зловмисника.

Обставини справи добре відомі.

7 липня 2010 року при патрулюванні території працівники міліції зупинили підозрілого юнака для перевірки документів. Той привернув їхню увагу теплим одягом та рукавичками в липневу спеку, а також великою сумкою. На вимогу міліціонерів пред'явити документи молодий чоловік несподівано застосував балончик зі сльозоточивим газом та кинувся бігти. Правоохоронці вирішили наздогнати втікача. Тоді останній, сховавшись за деревом, розстріляв із автомата одного з патрульних – 33-річного Сергія Євлахова. Міліціонер загинув на місці.

Вранці наступного дня стрілець поранив ще двох працівників міліції. Останні прийшли перевірити зареєстровану мисливську зброю, яку зберігав батько підсудного. У сейфі зі зброєю батька знаходився і саморобний автомат, перероблений з макету, з запахом пороху.

Син, передбачуючи затримання, сховався на горищі. Звідти почав відстрілюватися. Поранив двох правоохоронців, але отримав поранення і сам, після чого його затримали.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура надала нові подробиці у справі про вбивство професора ХФТІ та його сина. Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, досудовим розслідуванням встановлено, що організував озброєну банду 24-річний харків'янин. До її складу увійшли його співмешканка та товариш.  Для скоєння нападів організатор  придбав та переробив вогнепальну і холодну зброю. Крім того, у злочинній діяльності також використовували маски-балаклави і перчатки.

Також труп літнього чоловіка з ознаками насильницької смерті було знайдено в зливній ямі у селі Довжик Золочівського району Харківської області. Як повідомляє сайт ГУ МВС України в Харківській області, до місця злочину виїхала слідчо-оперативна група, експерт-криміналіст і кінолог Золочівського РВ ГУМВС України в Харківській області. Працівники міліції встановили, що загиблим є 62-річний пенсіонер, якого вбили у власному дворі. Недалеко від ями міліціонери виявили металевий кардан від автомобіля і камінь, на яких були сліди бурого кольору. Судово-медична експертиза довела, що чоловік помер від відкритої черепно-мозкової травми.

comments powered by HyperComments