Пройшов війну, а загинув від ножа п'яниці

Понеділок, 10 квітня 2017, 20:53
Прокуратура відстояла 15 років ув'язнення для вбивці військовослужбовця.
Пройшов війну, а загинув від ножа п'яниці

Апеляційний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури та залишив без змін вирок Ленінського районного суду Харкова щодо 37-річного харків'янина, якого визнано винним в замаху на умисне вбивство та в умисному вбивстві (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Зловмисника засуджено до 15 років позбавлення волі, поінформувала прес-служба прокуратури Харківської області.
 
«Надзвичайна подія сталася на Привокзальній площі центрального залізничного вокзалу Харкова у березні 2016 року, – розповідає подробиці справи начальник відділу прокуратури Харківської області Максим Блохін. – Пізно вночі п'яничка зчинив сварку з двома військовими. Словесна перепалка переросла в бійку. Зловмисник вихопив ножа. Спочатку кілька разів вдарив ним одного з військових. Коли той перестав подавати ознаки життя – переключився на іншого: кілька разів вдарив другу жертву ножем у груди. Потерпілий спробував втекти від нападника, але підсковзнувся та впав. Вбивця підійшов до нього і став добивати. Від отриманих поранень чоловік помер на місці. Першого постраждалого, завдяки своєчасно наданій медичній допомозі, вдалося врятувати».
 
Незважаючи на те, що  різанину зафільмували камери спостереження, на суді підозрюваний свою вину відкидав. Ба більше! Зваживши, що термін покарання нібито занадто суворий, обвинувачуваний та його захисник подали апеляційні скарги.

Проте суд ті скарги не задовольнив.

comments powered by HyperComments