Харківський студент продавав гранатомети через соцмережі/ Фото, Відео

Субота, 13 травня 2017, 14:29
Він організував всеукраїнську мережу виготовлення, збуту і контрабанди зброї
Харківський студент продавав гранатомети через соцмережі/ Фото, Відео

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Зловмисники майже рік купували в Україні та за кордоном стартову, сигнальну, травматичну зброю та переробляли її у бойову. На чолі групи стояв мешканець Харкова, студент одного з вищих навчальних закладів. Покупців підшукували через Інтернет, створивши сторінку в одній з російських соціальних мереж.

28 квітня співробітники СБУ затримали на міжнародному пункті пропуску «Щербаківка» одного з членів банди, який намагався вивезти з України два бойових пістолети ПМ та одинадцять травматичних пістолетів. Правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Харкові, Києві та Миколаєві.

Під час обшуків вилучено ще понад 35 одиниць зброї, пристосованої до стрільби бойовими набоями: автомати Калашникова, пістолети-кулемети ППС, «Скорпіон», пістолети ПМ, ТТ, «Carrera», револьвери «Наган», «РФ», «Сафарі». Також вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, підготовлені до переробки у бойові, велику кількість комплектуючих до зброї, металообробні станки і обладнання для кустарного виготовлення елементів вогнепальної зброї та бойових набоїв.

Крім цього, співробітники спецслужби отримали інші докази протиправної діяльності членів групи: банківські картки, що використовувалися для інтернет-розрахунків із замовниками, гроші, одержані злочинним шляхом, підроблені паспорти для здійснення поштових відправлень тощо.

Двом організаторам злочинної групи вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Судом обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відносно інших учасників групи кримінальне провадження здійснюється за ст. 263 КК України. Слідство триває.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  Світлична та заступник Голови СБ України Поярков представили нового начальника Управління СБУ в Харківській області.

«Я вітаю Андрія Володимировича з призначенням на відповідальну посаду. Багато хто з нас знає цю людину. Він має досвід роботи в обласних управліннях СБУ Харківської, Івано-Франківської та Запорізької областей, працював у Головному управлінні СБУ. Відгуки завжди були однакові: професійний, рішучий і вольовий офіцер. Саме такий керівник потрібен Харківській області», - сказала Юлія Світлична.

Вона також акцентувала увагу на тому, що попереду в нового керівника багато роботи, адже Харківська область є прифронтовою територією.

comments powered by HyperComments