Поліція з прокуратурою проводять наймасштабнішу в історії України спецоперацію/ Фото, Подробиці, додане Відео

Середа, 24 травня 2017, 13:11
Зараз частина учасників злочинних «схем» вже затримана, решту – затримують і доставляють до столичного суду для обрання міри запобіжного заходу
Поліція з прокуратурою проводять наймасштабнішу в історії України спецоперацію/ Фото, Подробиці, додане Відео

Про це повідомили журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, - повідомляє «Справжня Варта»

За словами Арсена Авакова, зараз завершилася координаційна нарада в оперативному штабі спеціальної операції. У ній беруть участь представники кількох підрозділів Національної поліції України і Генеральної прокуратури.

На відео - конвоювання до Києва затриманих у результаті масштабної антикорупційної спецоперації МВС та ГПУ.

«Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила й триває досі у масштабах країни. Близько 96 мільярдів гривень збитків група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут в спеціальному оперативному режимі проходить координація затримань підозрюваних по всій країні», – зазначив Арсен Аваков, додавши, що їх прийматимуть і в аеропорту Києва і направлятимуть до суду.

У проведенні спецоперації беруть участь 1700 співробітників Національної поліції і близько 500 військових прокурорів. Учасники спецоперації вже з’ясували, що упродовж 2011-2014 років так звані «податкові ями» допомогли вивести в тінь близько 96 мільярдів гривень.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що на цей момент триває операція щодо затримання керівників підрозділів тодішнього Міністерства доходів і зборів. Зараз правоохоронці проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одномоментне затримання низки осіб у зв’язку з необхідністю їх доставки до суду для обрання запобіжних заходів.

Доставка затриманих відбувається завдяки можливостям і за сприяння Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії. Доставленим вручатимуть підозри і відправлятимуть до Печерського районного суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що наразі 22 чиновників вже затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Затриманим інкримінують створення злочинної організації, яка мала на меті мінімізацію та ухиляння від сплати податків на користі організаторів та членів цієї злочинної організації. Слідчими розслідуються кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених статтями 255 (Участь у злочинній організації) та 364 (Зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Арсен Аваков назвав посади частини затриманих колишніх високопосадовців.

«На жаль, список цей не буде вичерпаний. Зараз ідуть слідчі дії. Сьогодні вже почалися відповідні судові засідання в Печерському суді. Я прошу підтримки суспільства і сподіваюся, що достатньо високі застави, які ми запропонували разом з прокуратурою, спрацюють. Ми отримаємо відповідне рішення і співпрацю зі слідством цих високопосадовців, які покажуть нам подальшу дорогу», – наголосив Арсен Аваков.

Як раніше писала «Справжня Варта», серед затриманих - колишній керівник харківської податкової, генерал-лейтенант Станіслав Денисюк. який, за словами Матіоса, наглядає за всім бізнесом Курченко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments