Під Харковом засудили "вільних лісорубів"

Вівторок, 30 травня 2017, 07:01
Один отримав 2 роки з іспитом на 1 рік, другий - виправні роботи
Під Харковом засудили "вільних лісорубів"

Рішенням суду з обох лісорубів також знімуть 5 і 27 тис.грн. компенсації, - повідомляє «Справжня Варта».

Як розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський, одному із незаконних лісорубів, окрім відшкодування завданих збитків, суд призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі та призначив іспитовий термін на 1 рік. Ще один зловмисник за рішенням суду, окрім зобов'язання щодо погашення збитків, отримав 160 годин громадських робіт.

Перший з зазначених фактів незаконної порубки встановлено у грудні 2016 року на території природно-заповідного фонду в урочищі "Малинівський бір" Малинівського лісництва ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство". Зловмисник незаконно напиляв сосен на 5 тис. грн. та відвіз їх на власному авто до свого домоволодіння.

Другий - у лютому поточного року в урочищі "Жолобок" на території Великобабчанської сільської ради району. Місцевий мешканець, не маючи на це спеціальних дозволів, знищив майже півсотні дерев на загальну суму 27 тис. грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», артілі "вільних лісорубів" не дали вивезти УРАЛ дуба.

Поліція спіймала їх у лісі, неподалік села Серпневе /Валківський район/.

Під час виїзду слідчо-оперативної групи на місці події виявлені 4 чоловіки, мешканці області та Харкова, які пиляли дерева. Також поряд знаходився вантажний автомобіль «УРАЛ» та причеп з 5-ма кубами дерева. А на території лісу виявлені розпиляні стовбури дерев.

Також  селянина затримано з машиною лісу і з бензопилою.

Що за деревина, звідки вона з'явилася у його вантажівці - нічого не знає.

Автомобіль «ГАЗ-53», 60-річний водій якого перевозив деревину без відповідних документів, було зупинено в селищі Полкова-Микитівка /Богодухівський район/.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments