Телебачення – до побачення: СБУ накрила банду телекравців

Вівторок, 30 травня 2017, 01:52
Співробітники харківської Служби безпеки України виявили та припинили розповсюдження програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів.
Телебачення – до побачення: СБУ накрила банду телекравців

За інформацією «Справжньої варти», оперативники облуправління СБУ встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував установку додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували «перепрошити» телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати російські телевізійні канали, заборонені Національною радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці. Вартість такої послуги становила усьго 2 тисячі гривень без сотні.

Правоохоронці з'ясували, що розробили програмне забезпечення українські ІТ-фахівці, які також займалися адмініструванням інтернет-ресурсів для підтримки трансляції заборонених каналів. Хостинг здійснювала одна з провідних провайдерських компаній.

Співробітники СБУ провели ряд обшуків в торговій мережі в Харкові та по місцях проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили бухгалтерську та іншу документацію, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться в Києві, заблоковано.

Наразі кримінальне провадження здійснюється за ст. 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями.

Співробітники спецслужби також здійснюють перевірку можливої ​​причетності менеджменту торгової мережі до ухилення від сплати податків і приховування реальних фінансово-економічних та облікових процесів фірми від державних контролюючих органів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments