Шахраї відібрали квартиру самотнього харків'янина

Середа, 14 червня 2017, 06:01
Прокуратура намагається відібрати її через суд
Шахраї відібрали квартиру самотнього харків'янина

Як вважають прокурори, трикімнатна квартира у Київському районі повинна перейти до комунальної власності, - повідомляє «Справжня Варта»

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України). Під час досудового розслідування  встановлено, що після смерті власника квартири, який не мав спадкоємців, зловмисники підробили документи на ім'я підставної особи, зареєстрованої на території тимчасово окупованої території України. Потім у приватного нотаріуса в м. Києві вони оформили довіреність на право розпорядження майном. У подальшому це дало можливість продати нерухомість третій особі.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються особи, причетні до злочину.

Як раніше писала «Справжня Варта», 5 березня 2017 року до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що з однієї з квартир на вулиці Дарвіна невідомі люди вивозять речі.

На місце події для перевірки виїхала слідчо-оперативна група. Було встановлено, що з квартири, в якій з грудня 2016 року після смерті господарів ніхто не мешкав, нова господарка вивозить речі. Жінка пред’явила договір купівлі-продажу даної квартири, яку вона придбала в 2017 році у начебто законних власників. Хоча власники померли ще у минулому році.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 статті 190 (шахрайство).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments