ДТП у Харкові: замість поліцейських місто патрулює пересічний громадянин

Яша Томський  |  Середа, 14 червня 2017, 22:14
Принаймні, такий висновок можна зробити з повідомлення прес-служби патрульної поліції Харкова.
ДТП у Харкові: замість поліцейських місто патрулює пересічний громадянин

Протиночі 14 червня екіпаж патрульної поліції побачив на перехресті проспекту Льва Ландау та Салтівського шосе дорожньо-транспортну пригоду. З'ясувалося: водій автівки «Хонда Аккорд», проїжджаючи перехрестя, не надав перевагу у русі трамваю, через що й трипилася ДТП, повідомляє «Справжня варта».

Оформлюючи протокол, патрульні почули з рота водія машини «Хонда Аккорд» перегар. Навіть аккорд перегару – що з'ясувалося після застосування «Драгера»: 2,38 промілле за припустимою нормою 0,2.

На громадянина патрульні склали протокол за статтею 130 КУпАП (керування автомобілем у стані сп'яніння), а саму автівку відправили на штрафмайданчик.

Внаслідок події ніхто не постраждав, окрім, хіба що, місцевого бюджету – бо пошкодження трамвая рано чи пізно, так чи інакше, а доведеться ремонтувати за кошт громади.

Тієї ж таки ночі близько 22-ї години... а далі – пряма цитата від прес-служби поліції: «патрулюючи Шевченківський район міста, до поліцейських звернувся громадянин із повідомленням про те, що водій вантажівки Mercedes знаходиться за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Заявник вказав полісменам куди попрямував автомобіль».

Отут дещо незрозуміло, хто патрулював, і що тоді робить патрульна служба в Шевченківському районі Харкова, коли, як виходить з тексту повідомлення, і без неї успішно патрулює район якийсь свідомий громадянин... Тут так і згадується «великий український поет Чехов»: «Подъезжая к сией станцыи и глядя на природу в окно, у меня слетела шляпа».

Та так чи інакше, а за кілька хвилин патрульні такі засікли авто-порушника. Фура рухалася вулицею Ахсарова у бік проспекту Науки. На вимогу патрульних зупинити автомобіль водій не реагував, а навпаки, збільшив швидкість, ігноруючи доріжні знаки та сигнали світлофора. Під час руху вантажівка ледь не спровокувала дорожньо-транспортну пригоду з іншим авто та пішоходом. Наздоганяючи порушника, поліцейські постійно подавали команду водієві зупинитися, проте той продовжував рух.

Нарешті вантажівка виїхала на Олексіївський міст і зупинилася.

Під час бесіди із водієм патрульні помітили у «дальнобоя» явні ознаки алкогольного сп'яніння.

В результаті на керманича вантажівки патрульні склали три адміністративні протоколи за статтями: 130 – керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, 122-2 – незупинка (??? – прим. СВ) на вимогу співробітника поліції; 122 частина 4 – створення аварійної ситуації.

Отак і виходить: громадянин старався, патрулював, пильнував, повідомив... А вся слава дісталася поліцейським. Ура, товариші!

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments