По ходу справи Януковича-Клименка вже виручили понад 37 мільйонів

Четвер, 22 червня 2017, 04:53
В рамках розслідування провадження відносно злочинної організації Януковича з числа вищого керівництва Міндоходів та зборів часів Клименка 24 особи затримано, під вартою перебувають 9 підозрюваних, 13-ма внесено заставу на суму понад 37 млн грн та 2-м обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
По ходу справи Януковича-Клименка вже виручили понад 37 мільйонів

Наразі затримано 24 підозрювані особи, стосовно яких подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє «Справжня Варта». За даними Генпрокуратури України, судом задоволено 13 клопотань з можливістю внесення застави, відмовлено в задоволенні 11 клопотань з обранням запобіжних заходів, не пов’язаних з триманням під вартою, тобто застави та особистого зобов’язання. При цьому розмір застави визначено у сумі від 1 млн грн до 150 млн грн.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України подано апеляційні скарги на ухвали суду про відмову у задоволенні клопотань про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з яких на даний час 2 задоволено, та підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 апеляційних скарг на даний час перебувають на розгляді суду. Окрім того, апеляційним судом відмовлено у задоволенні скарг сторони захисту та залишено в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно 3-х підозрюваних, ще 2 скарги взагалі відкликані за ініціативи сторони захисту.

Разом з тим, стосовно 4-х підозрюваних, троє з яких раніше притягувались до кримінальної відповідальності за участь у злочинній організації Януковича та один є інвалідом, органом досудового розслідування подавались клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді застави.

З числа осіб, яким було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а також осіб, щодо яких застосовано запобіжний захід у вигляді застави, її внесено 15-ма підозрюваними на загальну суму 37 млн 137 тис 912 грн.

Під вартою перебувають 9 підозрюваних.

Нагадаємо, колишні керівники обласних управлінь Міністерства доходів та зборів – податкових адміністрацій України підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Януковича та екс-міністра  Клименка, організували незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments