Керівника інтернет-видання «Страна.UA» та його посередника затримано за підозрою у вимаганні - Генпрокуратура

П'ятниця, 23 червня 2017, 13:01
Він з попличником вимагали у нардепа гроші за за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності
Керівника інтернет-видання «Страна.UA» та його посередника затримано за підозрою у вимаганні - Генпрокуратура

Про це заявила Генеральна прокуратура України, - повідомляє «Справжня Варта»

Як визначається у повідомленні, проведеним досудовим розслідуванням установлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти у розмірі 20 тис доларів США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності.

За результатами проведених слідчих, негласних слідчих (розшукових) дій упродовж майже 3 місяців слідства виявлено та зафіксовано, у тому числі на матеріальних носіях інформації, протиправні дії вказаних осіб, їх домовленість між собою про розмір грошових коштів, які бажають отримати від потерпілого, про наміри та наявність компрометуючих матеріалів для шантажу останнього.

22.06.2017 безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис доларів США від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами проведеного невідкладного обшуку у приміщенні редакції зазначені кошти виявлені в портфелі керівника інтернет-видання.

Як повідомив Дмитро Лінько, нардеп від Радикальної партії Ляшка, саме він був вимушений звернутися до прокуратури за захистом від редактора.

На даний час готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

В той же час екс-голова Мінюсту України Олена Лукаш заявила про згоду захищати Гужву.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments