Генеральна прокуратура пояснила мету повторних обшуків Харківської міськради

Середа, 28 червня 2017, 17:39
Разом з СБУ прокурори обшукали ряд кооперативів, яким був виділена земля
Генеральна прокуратура пояснила мету повторних обшуків Харківської міськради

Самі обшуки у вівторок ввечері проведені в рамках справи про виділення землі за так званою «кооперативною схемою», - повідомляє «Справжня Варта»

В ході її досудового розслідування проводиться кримінальне провадження за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Як повідомили у Генпрокуратурі, 27 червня 2017 року в ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, з метою перевірки та фіксації доказів, здобутих слідством, слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з працівниками СБУ проведено повторні обшуки в приміщенні Харківської міської ради, реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції Харківськоі області, а також за юридичними адресами ряду житлового-будівельних кооперативів, яким виділялася значна кількість земельних ділянок, а також за місцем проживання членів та засновників даних ЖБК.

За результатами обшуків вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення таких земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

Як раніше писала «Справжня Варта», Однією з фігунтів справи є Тетяна Овіннікова – колишня заступник міського голови, а після порушення справи звілнена з посади і переведена у радники. За даними слідства, Тетяна Овіннікова, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим завдала збитків територіальній громаді на загальну суму понад 128,7 млн ​​грн.

Другим фігурантом справи є Сергій Чечельницький, котрий відсторонений від виконання обов'язків на підставі судового рішення. Він числився начальником управління містобудування та архітектури Харківської міської ради і одночасно – заступником директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин. Тобто, головним архітектором Харкова. До того активісти виступили з вимогами скасувати бліц-конкурс щодо пам'ятника, котрий завзято просував Чечельницький. 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments