Парубок моторний виявився помічником не слідчого, а шахрая

Середа, 5 липня 2017, 09:02
"На пару" з більш старшим подільником вони "розвели" пенсіонерку
Парубок моторний виявився помічником не слідчого, а шахрая

Спрацювала стара схема "звільнення синів з поліції", - повідомляє «Справжня Варта»

«До мешканки Шевченківського району м. Харкова зателефонував невідомий чоловік і, представившись слідчим поліції /помічником, повідомив, що її син скоїв ДТП і зараз знаходиться в поліції. Для «залагодження» справи та нібито на лікування постраждалих попросив у пенсіонерки грошей. За кілька хвилин після цього на порозі квартири з’явився юнак і сказав, що він – помічник слідчого. Жінка віддала йому 4 тис. доларів США. Буквально за 10 хвилин аферист знову зателефонував до жертви і повідомив, що постраждалі в ДТП померли і потрібні ще гроші для «залагодження справи», - розповіла керівник Харківської місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова.

Задля порятунку сина мати, яка повірила в історію з ДТП, віддала ще кошти. Загалом вона передала «поліцейським» 5 тис. доларів США. Потім пенсіонерка зателефонувала сину і зрозуміла, що її ошукали, та повідомила правоохоронцям. Кур’єра затримали відразу біля під’їзду будинку жертви.

"Помічнику слідчого" повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

Як раніше писала «Справжня Варта», зеки стали залучати підлітків до здирництва грошей на "синів в поліції".

"Операцію" провели луганські зеки з т.з. ЛНР та 18-річний хлопець-переселенець з Донецьку.

Під час роботи над розкриттям злочину працівники Управління карного розшуку ГУНП провели низку оперативно-розшукових заходів та затримали за підозрою у скоєнні телефонного шахрайства 18-річного уродженця Донецької області, який тимчасово проживає у Харкові.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments