У харківському банку крові виявили півмільярдну розтрату

П'ятниця, 7 липня 2017, 23:14
Втрат на понад 500 тисяч грн виявлено у Харківському обласному центрі служби крові.
У харківському банку крові виявили півмільярдну розтрату

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний центр служби крові» виявили порушення, які призвели до втрат на суму завбільшки півмільйона грн, повідомляє «Справжня Варта».

Зокрема, на відрядження до Києва, які не пов’язані з діяльністю Центру, безпідставно було витрачено майже 308 тис грн на оплату добових та бензину.

Виявлено низку порушень законодавства під час нарахування та виплати працівникам заробітної плати, перерахування єдиного соціального внеску, що призвело до зайвих виплат понад 174 тис грн. Зокрема, майже 73 тис грн було безпідставно витрачено на підвищення посадових окладів на 60 % за години, в які не проводилися лабораторні дослідження крові, що надійшла від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.

Крім того, обласний бюджет недоотримав понад 96 тис грн через те, що Центр не переказав доходів, отриманих за надання послуг (виконання робіт) із заморозки та ліофільного висушування препаратів, біопродуктів, дієтичних добавок.

Головному лікарю Центру направлено вимогу щодо повного усунення порушень та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Розпорядженням Північно-східного офісу Держаудитслужби зупинено операції з бюджетними коштами на рахунках Центру.

За порушення законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб Центру притягнуто до адміністративної відповідальності. За порушення законодавства під час здійснення закупівель на п’ятьох членів тендерного комітету складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності, які направлено до Дзержинського районного суду м. Харкова.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments