На Харківщині знешкодили півтори тисячі одиниць боєприпасів часів Другої світової війни

Понеділок, 17 липня 2017, 10:49
З початку року піротехніки Харківського гарнізону ДСНС вилучили та знешкодили 1475 вибухонебезпечних предметів.
На Харківщині знешкодили півтори тисячі одиниць боєприпасів часів Другої світової війни

Про це розповіли в прес-службі ГУ ДСНС у Харківській області, повідомляє Справжня Варта.

Піротехнічні підрозділи Головного управління ДСНС у Харківській області та Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території області, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях, прогулянок у лісах та парках, відпочинку на річках та ставках, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів.

З початку року піротехнічні підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 374 виїзди, в ході яких вилучили та знешкодили 1475 вибухонебезпечних предметів, з яких 20 авіаційних бомб, 772 артснаряди, 465 мінометних міни, 179 гранат та 39 інших вибухонебезпечних предметів.

Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Нагадаємо, 12 червня гранату РГ-40 та протитанкову міну ТМ-35М  було знайдено у садовому товаристві «Дружба колективів». 

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments