Ще один харківський чиновник може відправитись за грати на шість років

Понеділок, 17 липня 2017, 15:09
Харківська прокуратура оголосила підозру реєстратору, який незаконно «дозволив» продати магазин меблів, що був заставою під іпотеку.
Ще один харківський чиновник може відправитись за грати на шість років

Про це інформує прес-служба прокуратури Харківської області, повідомляє Справжня Варта.

Харківська місцева прокуратура №2 повідомила про підозру головному спеціалісту одного з відділів реєстраційної служби міського управління  юстиції в області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, наразі встановлено, що службовець на підставі підробленого документа незаконно прийняв рішення про припинення заборони відчуження нерухомості. Відповідні записи службовець вніс до Єдиного Реєстру речових прав на нерухоме майно.

 Нежитлове приміщення меблевого магазину площею понад 400 кв. м одне з товариств надало банку у якості застави  під іпотеку.

 Після «дозволу» ТОВ незаконно реалізувало майно іншому підприємству, а банк втратив можливість за рахунок майна кредитора погасити існуючий борг товариства.

 За попередніми даними фінансовій установі завдано збитків більш ніж на 7 млн. грн.

 Санкція статті передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, чиновнику Харківської міськради світить десять років в’язниці за махінації з комунальним майном.

Більше кримінальних новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments