У Харкові дівчина-підліток отруїлася «паленою» горілкою

Вівторок, 18 липня 2017, 16:21
13-річна дівчинка вживала алкоголь у компанії своїх однолітків на одному з пляжів Харкова.
У Харкові дівчина-підліток отруїлася «паленою» горілкою

За інформацією прес-служби патрульної поліції, інцидент трапився вчора, 17 липня, повідомляє Справжня Варта.

До відділення реанімації Харківської обласної дитячої клінічної лікарні з отруєнням сурогатами алкоголю в непритомному стані була госпіталізована малолітня дівчина. За попередніми даними, 13-річна харків’янка вживала горілку з однолітками. Коли їй стало зле, товариші викликали швидку та втекли.

Працівники Київського відділу поліції встановили, що пляшку з алкоголем взяв з дому один з підлітків.

З дівчиною проведено профілактичну бесіду щодо недопущення виникнення подібної ситуації у майбутньому. А у відношенні матері постраждалої складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення

Нагадаємо, що це не перший випадок отруєння дітей алкоголем. Так, 3 липня до Чугуївського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про доставляння до лікарні двох 14-річних хлопців в тяжкому стані. Працівниками поліції попередньо встановлено, що хлопці отруїлися спиртним, а саме горілкою, яку їм купив односелець.

За першу декаду січня поточного року до медичних закладів Харкова та області госпіталізовано 16-ро дітей з діагнозом «алкогольне сп’яніння» або «отруєння». Троє дітей – у віці до 14 років.

Варто зазначити, що за продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну торгове підприємство штрафують на 6800 грн. Працівник, який продав заборонений товар підлітку, притягається до адміністративної відповідальності і також платить штраф у розмірі від 510 до 1700 грн. Підприємця позбавляють ліцензії на продаж алкогольних і тютюнових виробів.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments