Харкову було повернено землю вартістю в 140 мільйонів гривень - Данильченко

Юлія Гуш  |  Середа, 26 липня 2017, 15:31
Зокрема, Харківська обласна прокуратура звернулася до судів зі 137 позовами, направленими на повернення землі громаді Харкова
Харкову було повернено землю вартістю в 140 мільйонів гривень - Данильченко

Про це розповів Юрій Данильченко, прокурор Харківської області. За його словами, слідчими прокуратури вже проводяться досудові розслідування за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання майна шляхом. Вже дев’ятьом особам, серед яких є співробітники харківської міськради, були висунуті підозри у вчиненні даного злочину. Крім того, вже були направлені до суду обвинувачу вальні акти стосовно семи з них.

Данильченко розповів, що на сьогоднішній день прокуратура подає позови щодо повернення земельних ділянок міській громаді. Так, на сьогоднішній день співробітники обласної прокуратури звернулися до судів зі 137 позовами, направленими на повернення землі громаді Харкова.

«В поточному році Господарчий суд випустив 20 позовів на 25 га землі, – розповів прокурор, – 10 позовів мають стосунок до землі, що була виділена в 2016 році. Один з позовів розглянутий. Нам знову відмовили у зв’язку з тим, що сплили терміни розгляду наших заяв. Але ми на цьому не зупиняємося. Ми спочатку йдемо в апеляційні інстанції. Якщо нас там не підтримують, то йдемо в касаційні. Як правило, касаційна інстанція задовольняє наші вимоги та повертає в першу інстанцію для розгляду справи».

Зокрема, дана такі дії дали ефект. За словами Данильченка, цього року громаді міста було повернено 5 гектарів землі вартістю в 140 мільйонів гривень. Також він розповів, що на сьогоднішній день в місті тривають 25 розслідувань проти комунальних підприємств за фактами зловживань посадовими особами. П'ять проваджень проти службових осіб таких підприємств, як КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького»,

«Харківводоканал», «Жилкомсервіс», КП «Харківські теплові мережі», КП «Харківський зоологічний парк» були передані до Головного слідчого управління Національної поліції.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments