Харківські рятувальники за добу ліквідували 40 пожеж в екосистемах

Четвер, 17 серпня 2017, 12:21
16 серпня пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у Харківській області 40 раз залучались для гасіння сухостою, стерні, хвойної підстилки, очерету та сміття.
Харківські рятувальники за добу ліквідували 40 пожеж в екосистемах

За інформації прес-служби ГУ ДСЧС у Харківській області, сумарна площа горіння склала біля 10 га., повідомляє Справжня Варта

Внаслідок цих пожеж вогнем знищено 1 надвірна забудова та паркан 1 господарча споруда пошкоджена.

Так о 11:08 рятувальники 28-ї частини ДСНС з м. Ізюм виїжджали на гасіння сухостою у с. Шпаківка Ізюмського району. На вул. Надозерній горіло близько 500 кв.м. трави, від якої вогонь перекинувся на господарчу споруду одного з домоволодінь площею 12 кв.м. О 13:15 бійці ДСНС ліквідували пожежу і майже повністю врятували сарай.

О 17:10 сталась пожежа у м. Барвінкове на вул. Навродського, 44. Там згорів дерев’яний навіс та паркан на площі 15 кв.м., котрі також зайнялись від палаючої трави. Пожежа ліквідована о 18:20 силами чергового караулу 61-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Дані пожежі, як і решта подібних, трапились через занесення відкритого джерела вогню та людської недбалості.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, не провокуйте пожежі у природних екосистемах! Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

 

comments powered by HyperComments